Wyświetlanie 1–30 z 44 wyników
-
12,07 zł
SKŁADNIKIherbata zielona jaśminowa* (herbata zielona*, kwiat jaśminu*) (47 %), imbir* (26 %), lukrecja*, trawa cytrynowa*, skórka z cytryny* (4 %), pieprz czarny*, werbena cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIATorebkę zalać świeżo przegotowaną wodą i zaparzać przez 5 minut lub dłużej w celu uzyskania mocniejszego smaku. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
28,61 zł
SKŁADNIKIZielona herbata sencha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISLekko słodka i orzeźwiająca zielona herbata z ziemną nutą. Sencha to najpopularniejsza herbata w Japonii. Powstaje z tych samych krzewów zielonej herbaty, z których pochodzi matcha z tym, że w przypadku senchy są nie są one zacieniane trakcie uprawy. Liście zaraz po zebraniu zostają wysuszone, dzięki czemu…
-
30,22 zł
SKŁADNIKIZielona herbata matcha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrganiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż cała…
-
64,98 zł
SKŁADNIKIZielona herbata matcha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrganiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru. Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni. Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem aż…
-
26,40 zł
SKŁADNIKIZielona herbata kukicha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKukicha to zielona herbata, której skład w całości tworzą gałązki i łodygi liści – te części herbacianych krzewów, których nie znajdziemy w innych herbatach. Stąd też jej nazwa: „kuki” w języku japońskim oznacza łodygę lub patyk. Kukicha powstaje przy okazji produkcji innych zielonych herbat kiedy blaszki liści…
-
26,40 zł
SKŁADNIKIZielona herbata hojicha 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISHojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno- brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego…
-
28,61 zł
SKŁADNIKIZielona herbata genmaicha 50 %*, brązowy ryż 50 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGenmaicha to wysokiej jakości zielona herbata sencha połączona z ziarenkami prażonego ryżu („genmai”). Ryż jest specjalnie namaczany i parzony zanim zostaje wysuszony i poddany prażeniu. Połączenie naparu z liści senchy i ryżu daje genmaichy charakterystyczny orzeźwiający, delikatnie orzechowy smak, mocny aromat i rdzawo-zielony…
-
26,40 zł
SKŁADNIKIZielona herbata bancha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrganiczna zielona herbata z dojrzałych liści drugiego i trzeciego zbioru zbieranych z tych samych krzewów co liście Senchy. Bancha to w Japonii popularna herbata codziennego użytku. Liście z letnich i jesiennych zbiorów, z których powstaje naturalnie zawierają mniej kofeiny (dwa razy mniej niż Sencha lub Gyokuro), mniej substancji…
-
12,29 zł
SKŁADNIKI98 % herbata zielona cejlońska*, żeń-szeń korzeń* 2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną piramidkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
-
10,85 zł
SKŁADNIKIherbata zielona cejlońska* 82 %, melisa ziele*, werbena cytrynowa*, chmiel szyszki* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
-
12,29 zł
SKŁADNIKIherbata zielona cejlońska* 90 %, sok z pigwowca*10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną piramidkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu w lodówce
-
15,72 zł
SKŁADNIKI80 % herbata zielona cejlońska*, 20 % pokrzywa liść* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
-
15,72 zł
SKŁADNIKI82 % herbata zielona cejlońska*, melisa ziele*, werbena cytrynowa*, chmiel szyszki* (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNasze połączenie zielonej herbaty z ziołami o działaniu relaksującym to doskonałe rozwiązanie dla osób ceniących sobie chwile wyciszenia przy filiżance aromatycznego napoju. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze – ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu…
-
10,85 zł
SKŁADNIKIherbata zielona cejlońska* 80 %, pokrzywa liść* 20 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
-
10,14 zł
SKŁADNIKIherbata zielona cejlońska* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
-
8,41 zł
SKŁADNIKI herbata zielona* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zalać wodą o temp. 70°C i zaparzać 3-4 minuty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
71,96 zł
SKŁADNIKIherbata zielona Matcha w proszku* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna Matcha to sproszkowana zielona herbata. Proces przygotowywania herbaty to prawdziwa ceremonia, doświadczenie dla zmysłów. Dzięki walorom smakowym, Matcha wykorzystywana jest również jako dodatek do wypieków, lodów, koktajli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 małą, płaską łyżeczkę herbaty (ok. 2,5 g) zalać 250 ml gorącej, ale nie wrzącej wody…
-
15,72 zł
SKŁADNIKI herbata zielona cejlońska* 90 %, mięta liść* 10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
-
14,28 zł
SKŁADNIKIherbata zielona cejlońska* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
-
15,72 zł
SKŁADNIKI herbata zielona cejlońska* 80 %, imbir* 10 %, trawa cytrynowa* 10 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
-
18,71 zł
SKŁADNIKI herbata zielona cejlońska* 85 %, owoc żurawiny* 5 %, owoc maliny* 5 %, owoc róży* 5 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAJedną łyżeczkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 80 stopni (odczekać 3-5 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
-
15,61 zł
SKŁADNIKIzielona herbata*, olejek z bergamotki*, olejek cytrynowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKlasyczna zielona herbata uzupełniona o naturalny olejek z bergamotki oraz olejek z cytryny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZalać gorącą wodą (około 80 st. C) i zaparzać ok. 3 minuty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
-
15,61 zł
SKŁADNIKIzielona herbata jaśminowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISW herbacie tej jaśmin połączono z delikatnym smakiem zielonej herbaty SPOSÓB PRZYGOOWANIA 1 saszetkę włożyć do filiżanki i zalać wodą o temperaturze 80 st. C, zaparzać 3 minuty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
-
10,07 zł
SKŁADNIKIherbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
-
12,07 zł
SKŁADNIKIzielona herbata* 68 %, trawa cytrynowa*, guarana* 7 %, mięta pieprzowa*, imbir* 3 %, naturalny aromat, czarny bez* 2 %, pieprz czarny*, napój z suszonej kombuczy*, olejek z bergamotki*, werbena cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGI Nie zaleca się stosować u dzieci i kobiet w ciąży ZALECANE WARUNKI PRZCHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
-
20,54 zł
SKŁADNIKIherbata zielona jaśminowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
-
16,83 zł
SKŁADNIKIherbata zielona liściasta* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
-
18,65 zł
SKŁADNIKIherbata zielona Darjeeling liściasta* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 czubatą łyżeczkę wsypać do filiżanki i zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą.Dla uzyskania delikatnego smaku zaparzać 1-2 minuty, dla mocniejszego smaku zaparzać 2-4 minuty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
-
14,88 zł
SKŁADNIKIherbata zielona Sencha* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
-
35,20 zł
SKŁADNIKIzielona herbata matcha w proszku* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo miski wsypać 1 g matchy, następnie wlać 120 ml wody o temperaturze 80 °C i dokładnie wymieszać. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.