Wyświetlanie 1–30 z 39 wyników

  • KASZKA OWSIANO – ORKISZOWO – GRYCZANA Z SOCZEWICĄ BIO 200 g – HELPA

    13,46 

    SKŁADNIKIkaszka OWSIANA* (40 %), kaszka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista* (30 %), mąka z soczewicy czerwonej* (20 %), kaszka gryczana* (10 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS CZARY MAMY to linia naturalnych produktów dla całej rodziny. Produkt bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.Źródło białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzygotuj w naczyniu…

  • KUSKUS Z PŁASKURKI BIO 400 g – BIO PLANET

    9,45 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można również zalać wrzątkiem i pozostawić do całkowitego wchłonięcia wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1452 kJ / 344 kcalTłuszcz – 2,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 gWęglowodany – 62 gw tym cukry –…

  • KASZKA ORKISZOWA Z CIECIERZYCĄ BIO 200 g – HELPA

    13,46 

    SKŁADNIKIkaszka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista* (80 %), mąka z ciecierzycy* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS CZARY MAMY to linia naturalnych produktów dla całej rodziny. Produkt bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.Źródło białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml zimnej wody lub MLEKA….

  • KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA BIO 180 g – BIOPONT

    5,44 

    SKŁADNIKIŁuskany ryż brązowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKaszkę ryżową można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i musli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kaszkę zalać wodą lub napojem roślinnym o temperaturze 80°C. Pozostawić na 2-3 minuty. Można dodać owoce, dżem lub wiórki kokosowe. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna:…

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,53 

    SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…

  • KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g – NIRO

    8,10 

    SKŁADNIKIPełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale…

  • KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    16,83 

    SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…

  • KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 5 kg – HORECA

    69,30 

    SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…

  • KASZA GRYCZANA PALONA BIO 5 kg – HORECA

    70,20 

    SKŁADNIKIkasza gryczana palona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. Kaszę…

  • KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,35 

    SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana bezglutenowa otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20…

  • KASZA JĘCZMIENNA BIO 500 g – BIO PLANET

    5,49 

    JĘCZMIEŃ Z POLSKICH UPRAW SKŁADNIKIkasza JĘCZMIENNA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza jęczmienna otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja…

  • KASZA GRYCZANA PALONA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,54 

    SKŁADNIKIkasza gryczana palona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…

  • KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIO PLANET

    9,45 

    SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ…

  • KASZA ORKISZOWA DROBNA BIO 500 g – BABALSCY

    7,52 

    SKŁADNIKI100% kasza z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISIdealnie komponuje się z wszelkiego rodzaju sosami, daniami wegetariańskimi. Doskonała również jako dodatek do zup. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1686 kJ / 399 kcal Tłuszcz: 2,43 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,54 g Węglowodany: 62,89 g w tym cukry: 2,5 g Błonnik: 13,9 g…

  • KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK BIO 500 g – BABALSCY

    6,48 

    SKŁADNIKI100 % kasza jęczmienna pęczak* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISŚwietnie nadaje się do zup, mięs czy dań jarskich. Idealna jako samodzielne danie z dodatkiem sosu grzybowego lub koperkowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1686 kJ / 399 kcal Tłuszcz: 2,30 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,48 g Węglowodany: 73,50 g w tym cukry:…

  • KUSKUS RAZOWY BIO 400 g – BIO PLANET

    5,67 

    SKŁADNIKIKUSKUS razowy* (zawiera GLUTEN) 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIO PLANET

    5,13 

    SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min….

  • KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET

    19,35 

    SKŁADNIKIekologiczna kasza jaglana 100 %. OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 2 kg – BIO PLANET

    32,40 

    SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min….

  • KASZA JAGLANA BIO (POLSKA) 500 g – BIO RAJ

    5,94 

    SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min….

  • KASZA JAGLANA BIO (POLSKA) 1 kg – BIO RAJ

    10,44 

    SKŁADNIKIkasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20…

  • KASZA OWSIANA BIO 500 g – BABALSCY

    7,02 

    SKŁADNIKI100 % kasza owsiana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ją z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1758 kJ / 417 kcal Tłuszcz: 7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,20 g Węglowodany: 66,0 g w tym cukry: 2,0…

  • KUSKUS RAZOWY BIO 1 kg – BIO PLANET

    11,88 

    SKŁADNIKIekologiczny KUSKUS razowy (z PSZENICY twardej) 100 %. OPISEkologiczny razowy kuskus otrzymywany jest z pełnoziarnistej mąki semolinowej. Polecamy jako dodatek do dań głównych, duszonych warzyw, zapiekanek i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkuskus należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min. Można go przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem i pozostawienie do całkowitego wchłonięcia wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W…

  • BULGUR (KASZA) BIO 500 g – BIO PLANET

    8,01 

    SKŁADNIKIkasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIABulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia…

  • KASZA OWSIANA BIO 500 g – BIO PLANET

    5,76 

    SKŁADNIKIekologiczna kasza OWSIANA 100 %. OPIS Kasza owsiana to smaczny i ciekawy dodatek do potraw. Powstaje z obłuszczonego i połamanego ziarna owsa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1574 kJ / 376 kcal…

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 500 g – BIO PLANET

    6,03 

    SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…

  • KASZA JĘCZMIENNA BIO 500 g – BIOGOL

    5,01 

    SKŁADNIKIkasza jęczmienna*100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1444 kJ / 341 kcalTłuszcz – 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,8 gWęglowodany – 66 gw…

  • KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 400 g – BIOGOL

    4,56 

    SKŁADNIKIkasza jaglana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok.20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1514 kJ / 358 kcalTłuszcz – 3,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany – 70 gw tym…

  • KASZA GRYCZANA NIEPALONA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BIOGOL

    8,55 

    SKŁADNIKIkasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1659 kJ / 392 kcalTłuszcz – 2,7 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 gWęglowodany – 75 g,w tym…

  • KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK BIO 500 g – BIO PLANET

    5,85 

    SKŁADNIKIekologiczna kasza JĘCZMIENNA pęczak 100 %. OPISEkologiczny pęczak JĘCZMIENNY powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu…