Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • KASZKA OWSIANO – ORKISZOWO – GRYCZANA Z SOCZEWICĄ BIO 200 g – HELPA

    13,46 

    SKŁADNIKIkaszka OWSIANA* (40 %), kaszka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista* (30 %), mąka z soczewicy czerwonej* (20 %), kaszka gryczana* (10 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS CZARY MAMY to linia naturalnych produktów dla całej rodziny. Produkt bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.Źródło białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzygotuj w naczyniu…

  • KASZKA ORKISZOWA Z CIECIERZYCĄ BIO 200 g – HELPA

    13,46 

    SKŁADNIKIkaszka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista* (80 %), mąka z ciecierzycy* (20 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS CZARY MAMY to linia naturalnych produktów dla całej rodziny. Produkt bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.Źródło białka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzygotuj w naczyniu do gotowania 200 ml zimnej wody lub MLEKA….

  • KASZKA RYŻOWA BEZGLUTENOWA BIO 180 g – BIOPONT

    5,44 

    SKŁADNIKIŁuskany ryż brązowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKaszkę ryżową można stosować jako zagęszczacz do zup, gulaszów warzywnych oraz sosów. Idealnie nadaje się jako dodatek do ciast i musli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kaszkę zalać wodą lub napojem roślinnym o temperaturze 80°C. Pozostawić na 2-3 minuty. Można dodać owoce, dżem lub wiórki kokosowe. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna:…

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,53 

    SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…

  • KASZA MANNA Z PŁASKURKI BIO 400 g – NIRO

    8,10 

    SKŁADNIKIPełnoziarnista kasza manna z PSZENICY płaskurki* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną stale…

  • KASZKA KUKURYDZIANA BIO 500 g – BIO PLANET

    6,03 

    SKŁADNIKIkaszka kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę…

  • KASZA MANNA BIO 500 g – BIO PLANET

    6,21 

    SKŁADNIKI KASZA MANNA (zawiera GLUTEN) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna kasza manna (grysik) jest otrzymywana w trakcie przemiału oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Zawiera gluten, co jest jej zaletą w przygotowywaniu puddingów i legumin, czy popularnej, gęstej kaszki manny z owocami. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, ciast, wypieków i zapiekanek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAkaszki manny…

  • KASZKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA BIO 400 g – BIO PLANET

    9,36 

    SKŁADNIKIekologiczna PSZENICA ORKISZ 100 %. OPISEkologiczna kaszka ORKISZowa razowa otrzymywana jest z pełnego ziarna ORKISZu. Polecamy jako składnik puddingów, legumin, do zagęszczania zup i sosów, a także do przygotowania kaszki na MLEKU z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KASZKI NA MLEKUwlać 200 ml MLEKA do garnka, wsypać dwie łyżki kaszki. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając do…