Wyświetlanie 1–30 z 61 wyników
-
9,45 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz – 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5…
-
16,56 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz – 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5…
-
9,27 zł
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny) OPISMąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal Tłuszcz: 2,4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 73 g W tym cukry: 1,2 g Błonnik: 1,5…
-
9,81 zł
SKŁADNIKIMąka z czerwonej soczewicy* (*składnik ekologiczny) OPISMąka z czerwonej soczewicy doskonale nadaje się do zagęszczania dań, zup, do panierwowania, do wypieku ciasteczek, muffinów czy przygotowywania ciasta naleśnikowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 57 gW tym cukry: 0gBłonnik: 10 gBiałko: 24 gSól: 0,02 g…
-
11,70 zł
SKŁADNIKImąka gryczana(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka gryczana dodana do mąki pszennej wpływana uwydatnenie jej walorów smakowych. Jej właściwości wiążące znajdują doskonałe zastosowanie przy produkcji ciastek, knedlika, pierożków, naleśnikóworaz omletów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1428 kJ / 337 kcalTłuszcz: 2,3 gw tymkwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 67 gw tymcukry: 0,5 gBiałko: 12 gSól: < 0,01…
-
6,26 zł
SKŁADNIKImąka z sorgo* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o delikatnej konsystencji idealnie nadaje się do zagęszczania, panierowania, pieczenia ciasteczek, ciast i jako dodatek do pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1529 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 0,9 g Błonnik: 1…
-
10,58 zł
SKŁADNIKIbanany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy nasycone: 0,1 g…
-
19,12 zł
SKŁADNIKIbanany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka z bananów warzywnych (plantany, platany) jest neutralna w smaku można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonała także jako zagęszczacz do zup lub sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1510 kJ / 355 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy nasycone: 0,1 g…
-
11,25 zł
SKŁADNIKIekologiczna tapioka granulat 100%. OPISGranulki otrzymane ze skrobi z manioku polecamy do zagęszczania zup i sosów oraz jako składnik deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1502 kJ / 353 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 87 g w tym cukry – 0 g Białko…
-
12,87 zł
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania…
-
9,90 zł
SKŁADNIKItapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów,…
-
10,80 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z zielonych bananów (plantany) 100 %. OPISEkologiczna mąka bananowa powstaje w wyniku zmielenia plantanów, czyli warzywnych bananów zielonych. Ma neutralny smak, można więc przyrządzać z niej dania zarówno słodkie jak i wytrawne. Doskonale sprawdza się jako zagęszczacz do zup, sosów i koktajl WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1414 kJ / 333…
-
8,10 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal; Tłuszcz: 3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g; Węglowodany: 58 g; w tym cukry: 1,5 g; Błonnik: 9 g Białko: 15 g; Sól: 0,003 g INFORMACJA…
-
12,74 zł
SKŁADNIKI100 % mąka z kasztanów jadalnych* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1492 kJ/ 352 kcalTłuszcz: 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 77,1 gw tym cukry: 24,5 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 5,9 gSól: 0,4 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
-
11,07 zł
SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…
-
13,54 zł
SKŁADNIKI100% mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ORKISZowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna ORKISZu. Mąka ORKISZowa używana jest najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1516 kJ / 359 kcalTłuszcz: 2,23 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 71,23…
-
7,83 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA chlebowa* typ 720 pytlowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o niskim stopniu przemiału, ze 100 % ziaren żyta dawnych odmian uprawianych w polskich gospodarstwach ekologicznych.Mielona w młynie wodnym, pradawnym sposobem, przesiewana przez pytel (sita), w ten sposób jest oczyszczona z części łuski ziarna. Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych. WARTOŚĆ…
-
9,00 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym.Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym…
-
19,12 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa* typ 1100 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
6,44 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…
-
7,06 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1389…
-
3,78 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka kukurydziana 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1476 kJ/350 kcalTłuszcz…
-
10,89 zł
SKŁADNIKImąka kokosowa odtłuszczona* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:– jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp– jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli MLECZNYch i owocowych– jako panierkę, posypkę do potraw i…
-
12,06 zł
SKŁADNIKI mąka PSZENNA z samopszy typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka PSZENNA z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1470 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy…
-
13,14 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ / 353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy…
-
4,05 zł
SKŁADNIKIekologiczna mąka jaglana 100 %. OPISEkologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ/344 kcal Tłuszcz…
-
6,30 zł
SKŁADNIKImąka z ciecierzycy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania…
-
7,42 zł
SKŁADNIKI100% mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1404 kJ / 331 kcal Tłuszcz: 0,70 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,01 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 2,60 g Błonnik: 4,0 gBiałko: 7,20 g…
-
10,35 zł
SKŁADNIKIMIGDAŁY mielone (mąka MIGDAŁOWA)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2544 kJ /…
-
11,43 zł
SKŁADNIKImąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz – 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone…