Wyświetlanie 1–30 z 59 wyników

  • PASTA WARZYWNA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 160 g – PRIMAVIKA (BIO KIDS)

    6,70 

    SKŁADNIKImarchew* 40 %, ugotowana cieciorka* (woda, cieciorka*), cebula* 11 %, olej słonecznikowy*, koncentrat pomidorowy* 2 %, mąka ryżowa*, sok z cytryny*, sól morska, syrop z agawy*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta powstała przez zmiksowanie marchewki, ciecierzycy z pozostałymi składnikami. Do smarowania pieczywa, do zapiekanek, nadziewania naleśników itp. Produkt pasteryzowany. Niska zawartość tłuszczów nasyconych. Źródło…

  • PASTA WARZYWNA Z KASZĄ JAGLANĄ BEZGLUTENOWA BIO 160 g – PRIMAVIKA (BIO KIDS)

    6,70 

    SKŁADNIKI papryka czerwona* 23 %, marchew* 17 %, cebula* 11 %, olej słonecznikowy*, SELER korzeniowy* 7 %, ugotowana soczewica czerwona* (woda, soczewica czerwona*), koncentrat pomidorowy* 5 %, pietruszka korzeń* 4 %, kasza jaglana* 3 %, sól morska, mąka ryżowa*, syrop z agawy*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta powstała przez zmiksowanie papryki czerwonej, marchwi z…

  • PASTA WARZYWNA Z GROSZKIEM BEZGLUTENOWA BIO 160 g – PRIMAVIKA (BIO KIDS)

    6,70 

    SKŁADNIKI ugotowany zielony groszek* 51 % (woda, zielony groszek*), cebula* 24 %, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*, sól morska, sok z cytryny*, bulion wegetariański* (sól morska, mąka ryżowa*, przyprawy*), przyprawy* (zawierają GORCZYCĘ*)(* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta powstała przez zmiksowanie ugotowanego zielonego groszku z cebulą i pozostałymi składnikami. Do smarowania pieczywa, do zapiekanek, nadziewania naleśników…

  • PASTA KREMOWA TOSKANA BEZGLUTENOWA BIO 140 g – ALLOS

    8,46 

    SKŁADNIKI olej słonecznikowy*, woda, nasiona słonecznika*, papryka czerwona*, przecier z pomidorów* (6 %), sok cytrynowy z koncentratu*, syrop z agawy*, bakłażan (3 %), cukinia (3 %), sól morska, ocet jabłkowy*, sproszkowane białko z nasion słonecznika*, czosnek w proszku*, bazylia* (0,2 %), oregano* (0,2 %), rozmaryn* (0,1 %), pieprz biały* (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPasta o…

  • PASTA GARAM MASALA BEZGLUTENOWA BIO 175 g – COSMOVEDA

    15,36 

    SKŁADNIKIwoda, olej słonecznikowy*, przyprawy* (kolendra*, kminek*, pieprz czarny*, kurkuma*, kardamon*, cynamon*, goździki*, cebula*, imbir*, asafetyda*, kozieradka*, chili*), koncentrat pomidorowy*, czerwona soczewica (Masoor Dal)*, ocet owocowy*, sól kamienna ajurwedyjska, pasta z tamaryndowca*, cukier trzcinowy ajurwedyjski (jaggery)*, MASŁO ghee* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna: 619 kJ/ 148 kcalTłuszcz: 11,9 gW tym kwasy tłuszczowe…

  • SMALCZYK WEGAŃSKI Z CEBULĄ I JABŁKIEM BEZGLUTENOWY BIO 250 g – ALLOS

    17,06 

    SKŁADNIKI tłuszcze roślinne* (79 %) (olej palmowy*, tłuszcz z ziaren palmowych*, tłuszcz kokosowy*), olej słonecznikowy*, suszona cebula* (4 %), sól morska, suszone jabłka* (2 %) (*składniki ekologiczne). OPISBazę smalczyku stanowią naturalne, ekologiczne tłuszcze roślinne. Idealny do smarowania kanapek i jako dodatek do potraw. Produkt wegański, bezglutenowy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 3389 kJ /…

  • PASTA UME (Z MORELI JAPOŃSKICH) BIO 250 g – TERRASANA

    40,10 

    SKŁADNIKIpulpa z moreli* (morele japońskie*, sól morska), ocet ume su* (morele japońskie*, sól morska, liście shiso*)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISUmeboshi określana jest mianem kiszonej śliwki, jednak w rzeczywistości jest to morela. Pochodzi z Japonii i dostała miano superfood ze względu na swoje zdrowotne właściwości. Swój niepowtarzalny aromat zyskuje dzięki długiemu procesowi fermentacji. Ma wyraźny słono-kwaśny smak.Ocet…

  • PASTA KREMOWA Z POMIDORAMI CHERRY I BAZYLIĄ BEZGLUTENOWA BIO 140 g – ALLOS

    8,46 

    SKŁADNIKI olej słonecznikowy*, sok z czerwonego buraka z koncentratu*, nasiona słonecznika*, woda, pomidory* (8 %), pomidory koktajlowe* (7 %), koncentrat pomidorowy* (6 %), sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, bazylia* (5 %), syrop z agawy*, sól morska, ocet owocowy*, skrobia z tapioki*, papryka w proszku*, białko z nasion słonecznika* w proszku, czosnek*, chili w proszku* (*certyfikowany…

  • PASTA KREMOWA Z AWOKADO BEZGLUTENOWA BIO 140 g – ALLOS

    8,46 

    SKŁADNIKI awokado* (20 %), olej słonecznikowy*, woda, pomidory*, nasiona słonecznika*, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, syrop z agawy*, sól, szpinak w proszku*, białko ze słonecznika w proszku*, skrobia z tapioki*, czosnek*, kurkuma*, pieprz*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, kwas: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGęsta pasta o intensywnym smaku awokado. Idealna do pieczywa….

  • PASTA KREMOWA ARRABBIATA BEZGLUTENOWA BIO 140 g – ALLOS

    8,46 

    SKŁADNIKI olej słonecznikowy*, sok z czerwonego buraka z koncentratu*, nasiona słonecznika*, pomidory* (10 %), papryka czerwona* (9 %), woda, koncentrat pomidorowy*, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, syrop z agawy*, sól morska, czosnek* (1 %), ocet jabłkowy*, papryka w proszku*, chili mielone* (0,5 %), białko roślinne* (z nasion słonecznika*), skrobia z tapioki*, pietruszka*, koper*, cząber* (*…

  • SMALCZYK WEGAŃSKI Z CEBULĄ BIO 190 g – VEGA UP

    5,40 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca* (33 %), cebula*, woda, gotowana kasza gryczana* (15 %), olej słonecznikowy*, czosnek*, sól morska, ocet jabłkowy*, pieprz czarny mielony*, majeranek* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 623 kJ/ 149 kcal Tłuszcz: 8,7 g w tym…

  • PASZTET WEGAŃSKI Z PIECZONYMI WARZYWAMI BIO 190 g – VEGA UP

    5,40 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca* (38 %), pieczone warzywa* (34 %) (marchew*, SELER*, cebula*), woda, olej słonecznikowy*, ocet jabłkowy*, sól morska, czosnek*, przyprawa curry* (w tym GORCZYCA*), pieprz czarny mielony* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 601 kJ/ 144 kcal…

  • PASZTET WEGAŃSKI POMIDOROWY BIO 190 g – VEGA UP

    5,40 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca* (34,8 %), woda, pieczona marchewka* (14 %), cebula* (14 %), olej słonecznikowy*, suszone pomidory* (1,9 %), ocet jabłkowy*, sól morska, czosnek*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 557 kJ/ 133 kcal Tłuszcz: 8,4…

  • PAPRYKARZ WEGAŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ BIO 190 g – VEGA UP

    5,40 

    SKŁADNIKIgotowana kasza jaglana* (30 %), przecier pomidorowy*, pieczona marchewka*, cebula*, świeża papryka* (7 %), olej słonecznikowy*, sól morska, papryka słodka mielona*, ostra papryka mielona*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzyatny jako dip do przekąsek lub past kanapkowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 432 kJ/ 103 kcal Tłuszcz: 4,6…

  • HUMMUS MARCHEWKOWY Z WĘDZONĄ PAPRYKĄ BIO 190 g – VEGA UP

    5,40 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca* (46 %), marchew* (23 %), woda, pasta SEZAMowa*, olej słonecznikowy, tahini* (pasta SEZAMowa), sok z cytryny*, papryka czerwona*, czosnek*, papryka mielona czerwona*, papryka mielona wędzona* (0,18 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 597 kJ/…

  • HUMMUS Z SUSZONYMI POMIDORAMI BIO 190 g – VEGA UP

    5,40 

    SKŁADNIKIgotowana ciecierzyca* (50 %), przecier pomidorowy*, olej słonecznikowy*, woda, suszone pomidory* (2,2 %), ocet jabłkowy*, tahini (pasta SEZAMowa)*, sól morska, czosnek*, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw, Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 829 kJ/ 198 kcal Tłuszcz: 14 g w tym…

  • PASTA Z BATATÓW Z ROZMARYNEM BIO 190 g – VEGA UP

    5,40 

    SKŁADNIKIpieczone bataty* (29 %), gotowana ciecierzyca*, woda, olej słonecznikowy*, cebula*, sok z cytryny*, sól morska, czosnek*, suszony rozmaryn* (0,1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt homogenizowany z dodatkiem przypraw. Może być wykorzystany jako dip do przekąsek lub past kanapkowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 582 kJ/ 139 kcal Tłuszcz: 7 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • SMALCZYK WEGAŃSKI Z MIGDAŁAMI BEZGLUTENOWY BIO 165 g – ZWERGENWIESE

    11,66 

    SKŁADNIKItłuszcz palmowy* (nieutwardzony), MIGDAŁY* (16 %), olej słonecznikowy*, jabłko*, cebula*, sól, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól morska), syrop jabłkowy*, koncentrat pomidorowy*, marchew*, SELER*, pieprz*, papryka*, koncentrat soku z cytryny*, koper włoski*, kminek*, chili* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Bazę smalczyku stanowią naturalne, ekologiczne tłuszcze roślinne.Idealny do smarowania kanapek i jako dodatek do potraw. Produkt wegański. WARTOŚĆ…

  • SMALCZYK WEGAŃSKI Z CEBULĄ BEZGLUTENOWY BIO 165 g – ZWERGENWIESE

    11,66 

    SKŁADNIKItłuszcz palmowy* (nieutwardzony), pieczone cebule* (10 %), olej słonecznikowy*, jabłko* (4 %), sól, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól morska), syrop jabłkowy*, koncentrat pomidorowy*, marchew*, SELER*, koncentrat soku z cytryny*, pieprz*, papryka*, kminek*, koper włoski*, chili* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBazę smalczyku stanowią naturalne, ekologiczne tłuszcze roślinne. Idealny do smarowania kanapek i jako dodatek do potraw. Produkt…

  • PASTA WARZYWNA Z DYNIĄ I IMBIREM BEZGLUTENOWA BIO 135 g – ALLOS

    8,01 

    SKŁADNIKIdynia* (46 %), marchew* (14 %), nasiona słonecznika*, olej słonecznikowy*, cebula* (7 %), syrop z agawy*, koncentrat soku z cytryny*, koncentrat soku z pomarańczy*, skrobia ziemniaczana*, sól morska, ocet balsamiczny biały* (ocet winny biały*, skoncentrowany moszcz winogronowy*), cebula w proszku*, imbir w proszku* (0,5 %), olej z pestek dyni* (0,5 %), substancja zagęszczająca: mączka chleba…

  • PASTA WARZYWNA Z POMIDORAMI CHERRY I RUKOLĄ BEZGLUTENOWA BIO 135 g – ALLOS

    8,01 

    SKŁADNIKIpomidory* (37 %), nasiona słonecznika*, marchew* (10 %), olej słonecznikowy*, rukola* (9 %), pomidory koktajlowe* (7 %), skrobia ziemniaczana*, syrop z agawy*, przecier pomidorowy* (2 %), sok z czerwonych buraków z koncetratu* (2 %), zagęszczony sok cytrynowy*, sól morska, cebula w proszku*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, chili w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISGęsta pasta…

  • PASZTET WEGAŃSKI Z CZTERECH ZIAREN BEZGLUTENOWY BIO 170 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

    5,62 

    SKŁADNIKIsoczewica czerwona*, soczewica brązowa*, soczewica zielona*, cieciorka*, słonecznik łuskany*, siemię lniane*, mąka ziemniaczana*, mąka gryczana*, marchew*, pietruszka*, SELER*, por*, tłuszcz kokosowy*, oliwa z oliwek*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól morska, alkohol, Aspergillus oryzae), przyprawy*, sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 755 kJ/180 kcal Tłuszcz: 6,85 g w tym kwasy…

  • PASTA SŁONECZNIKOWA Z ZIOŁAMI I POMIDORAMI BEZGLUTENOWA BIO 180 g – ZWERGENWIESE

    9,68 

    SKŁADNIKIkoncentrat pomidorowy* (27 %), nasiona słonecznika* (26 %), olej słonecznikowy*, pomidory* (9 %), woda, sok cytrynowy z koncentratu*, surowy cukier trzcinowy*, sól, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól morska), zioła*, cebula*, papryka*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDelikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów.Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1076…

  • PASTA SŁONECZNIKOWA Z MANGO I CURRY BEZGLUTENOWA BIO 180 g – ZWERGENWIESE

    9,68 

    SKŁADNIKInasiona słonecznika* (24 %), woda, olej słonecznikowy*, przecier jabłkowy*, jabłko*, sok z cytryny z koncentratu*, syrop jabłkowy*, curry* (1,5 %) (zawiera m.in. GORCZYCĘ* i SELER*), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy. Delikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów. Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1325 kJ /321 kcalTłuszcz:…

  • PASTA SŁONECZNIKOWA DLA DZIECI BEZGLUTENOWA BIO 180 g – ZWERGENWIESE

    8,55 

    SKŁADNIKIkoncentrat pomidorowy* (30 %), nasiona słonecznika* (23 %), olej słonecznikowy*, pomidory* (10 %), woda, syrop jabłkowy*, sok cytrynowy z koncentratu*, sól, papryka*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy. Delikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów. Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1121 kJ/ 271 kcalTłuszcz: 23 gw tym…

  • PASTA Z TAMARYNDOWCA BEZGLUTENOWA BIO 135 g – COSMOVEDA

    14,08 

    SKŁADNIKItamaryndowiec*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPasta stosowana jest do wielu azjatyckich dań np. pad tai, do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Jest jednym z podstawowych składników sosu worcester.Charakteryzuje się interesującym słodko-kwaśnym smakiem. Można z niej przygotować odświeżający napój dając jedną łyżeczkę pasty z tamaryndowca i cukier (do…

  • PASTA SŁONECZNIKOWA DLA DZIECI BEZGLUTENOWA BIO 50 g – ZWERGENWIESE

    3,87 

    SKŁADNIKIkoncentrat pomidorowy* (30 %), nasiona słonecznika* (23 %), olej słonecznikowy*, pomidory* (10 %), woda, syrop jabłkowy*, sok cytrynowy z koncentratu*, sól, papryka*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy. Delikatna, kremowa pasta do kanapek oraz świetna baza do dipów lub sosów. Produkt wegański. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 893 kJ/216Tłuszcz: 18,0 gw tym kwasy tłuszczowe…

  • PAPRYKARZ WEGETARIAŃSKI Z QUINOA CZERWONĄ BEZGLUTENOWY 160 g – PRIMAVIKA

    5,83 

    SKŁADNIKIugotowane białko roślinne 51 % (woda, teksturowane białko SOJOWE), warzywa w zmiennych proporcjach 11 % (marchew, cebula, SELER, pietruszka), olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 11 %, quinoa czerwona 8 %, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), sól morska, hydrolizat białka roślinnego, bulion wegetariański [sól, warzywa suszone (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por, SELER liść, pietruszka nać), olej rzepkowy,…

  • PASZTET WARZYWNY Z SOCZEWICĄ BEZGLUTENOWY 160 g – PRIMAVIKA

    5,40 

    SKŁADNIKIwoda, soczewica zielona 25 %, SOJA 21 %, SELER 10 %, marchew 10 %, pietruszka 8 %, cebula 6 %, olej rzepakowy, błonnik PSZENNY (bez glutenu), skrobia kukurydziana, sól, por 1 %, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,6 % (pasternak, marchew, SELER, pietruszka, por), przyprawy ziołowe (zawierają SELER, GORCZYCĘ), substancja zageszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz:…

  • HUMMUS POMIDOROWY BEZGLUTENOWY 160 g – PRIMAVIKA

    6,30 

    SKŁADNIKIwoda, cieciorka 31 %, koncentrat pomidorowy 25 %, olej rzepakowy, miazga SEZAMOWA, sok z cytryny 4 %, syrop z agawy 2,5 %, sól morska, przyprawy. OPISPasta do kanapek z cieciorki z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Produkt pasteryzowany. Źródło błonnika pokarmowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 963 kJ/232 kcal Tłuszcz: 17 g w tym kwasy tłuszczowe…