Showing all 10 results

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA BEZGLUTENOWA BIO 420 g – PIĘĆ PRZEMIAN

    11,84 

    SKŁADNIKI płatki OWSIANE* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia* – nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal Tłuszcz: 8,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 52 g…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ PEŁNOZIARNISTEJ Z DODATKIEM PŁATKÓW OWSIANYCH I NASION BEZGLUTENOWA BIO 600 g – BAUCK HOF

    13,50 

    SKŁADNIKIpłatki OWSIANE pełnoziarniste (bezglutenowe)*, pestki dyni*, nasiona słonecznika*, mielone siemię lniane*, SEZAM*, siemię lniane*, nasiona chia – szałwia hiszpańska (Salvia hispanica)*, płatki jaglane pełnoziarniste*, mielone łuski babki jajowatej*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1943 kJ / 467 kcal Tłuszcz: 28 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g Węglowodany:…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z MĄKI OWSIANEJ BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BAUCK HOF

    14,00 

    SKŁADNIKImąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1470 kJ / 348 kcal Tłuszcz:…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – BALVITEN

    11,12 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka kukurydziana*, błonnik z łuski babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma guar*; cukier*, sól, białko grochu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBezglutenowa mieszanka do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1486 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 81 g w…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA 5 ZIAREN BEZGLUTENOWA BIO 475 g – BAUCK HOF

    14,54 

    SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia kukurydziana*, płatki ryżowe pełnoziarniste*, mąka jaglana pełnoziarnista*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), komosa ryżowa ekspandowana*, mąka kukurydziana*, płatki gryczane*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa (*certyfikowany…

  • MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

    10,89 

    SKŁADNIKImąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSypka mieszanka doprzygotowania chleba. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1497 kJ /358 kcalTłuszcz: 5,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 66 gw tymcukry:…

  • ZAKWAS CHLEBOWY QUINOA W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BIOVEGAN

    5,49 

    SKŁADNIKIekologiczna zmielona quinoa OPISWystarcza na uzyskanie ok. 750 g chleba. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze…

  • ZAKWAS CHLEBOWY ORKISZOWY W PROSZKU BIO 30 g – BIOVEGAN

    5,18 

    SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista, kultury bakterii chlebowych OPISWystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie…

  • ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PŁYNIE BIO 150 g – BIOVEGAN

    9,14 

    SKŁADNIKIwoda, zmielone produkty przemiału żyta, kultury bakterii, ocet winny brandy*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego w płynie bio 150 g Biovegan, 500 g mąki pszennej, 500 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody, 1…

  • ZAKWAS CHLEBOWY ŻYTNI W PROSZKU BIO 30 g – BIOVEGAN

    5,40 

    SKŁADNIKI pełnoziarniste produkty przemiału żyta*, kultury starterowe (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wystarcza na uzyskanie 2 chlebów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIASkładniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego żytniego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki pszennej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Dokładnie wymieszać wszystkie suche…