Wyświetlanie 1–30 z 64 wyników

  • ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI

    26,08 

    SKŁADNIKI100 % erytrytol (substancja słodząca) OPISErytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2. Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier,…

  • ERYTRYTOL PUDER BEZGLUTENOWY 350 g – SANTINI

    18,82 

    SKŁADNIKIerytrytol mielony (substancja słodząca) OPISErytrytol puder to zmielony oryginalny erytrytol pozyskiwany z bezglutenowych roślin zbożowych. Ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzuje się wysoką słodkością (60-80 %) sacharozy. Ma zerowy Indeks Glikemiczny oraz bardzo niski Indeks Insulinowy II= 2.Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż zwykłego cukru.Wypróbuj erytrytol puder w zdrowych deserach, koktajlach…

  • ERYTRYTOL BIO 500 g – BATOM

    26,90 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • KSYLITOL 250 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    12,57 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 500 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    23,42 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA

    51,52 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • STEWIA LIŚCIE CIĘTE SUSZONE BIO 80 g – BATOM

    14,00 

    SKŁADNIKI Liście stewii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zbierane. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcję suszu (1- 2g/l) zalać gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Susz można również dodawać bezpośrednio do zaparzanych ziół lub herbaty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • STEWIA LIŚCIE SUSZONE BIO 20 g – BATOM

    5,98 

    SKŁADNIKI Liście stewii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zbierane. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zalać kilka liści gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Można również zaparzyć liście stewii razem z herbatą, ziołami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON

    1,36 

    SKŁADNIKICukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %) (certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ / 398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON

    11,96 

    SKŁADNIKICukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %) (certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1692 kJ / 398 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 99 g w tym cukry: 98 g Białko: <0,5 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.

  • CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY

    9,29 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 95 g w…

  • CUKIER Z AGAWY BIO 250 g – VIANDS

    10,26 

    SKŁADNIKIodwodniony sok z agawy*, maltodekstryna (6 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ma neutralny słodki smak i jest około 30% słodszy od zwyklego cukru (sacharozy). Zawiera głownie fruktozę i ma niski indeks glikemiczny. Zawiera równiez inulinę. Produkt higroskopijny, łatwo ulega zbryleniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal Tłuszcz: 0 g w…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET

    1,56 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal Tłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 99 g w tym cukry – 99…

  • SYROP Z AGAWY CIEMNY BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET

    14,87 

    SKŁADNIKIsyrop z agawy ciemny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny syrop z agawy ciemny jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g…

  • SYROP Z AGAWY Z CHLOROFILEM BEZGLUTENOWY BIO 350 g (250 ml) – BIO PLANET

    14,87 

    SKŁADNIKIsyrop z agawy* 100 % (zawiera chlorofil 1% z liści agawy) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny syrop z agawy z chlorofilem jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się delikatnie miętowym posmakiem i dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. WARTOŚĆ…

  • KSYLITOL BIO 500 g – BIO PLANET

    32,66 

    SKŁADNIKIksylitol* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów. 1 łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego. UWAGA: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom poniżej 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom (psom). WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • SYROP KOKOSOWY BIO 300 g (250 ml) – BIO PLANET

    22,36 

    SKŁADNIKI cukier kokosowy* uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Syrop jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Charakteryzuje się karmelowym smakiem i aromatem oraz gęstą konsystencją. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna – 1330 kJ / 313 kcal Tłuszcz – 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0…

  • SYROP DAKTYLOWY BIO 874 ml (1215 g) – BIO PLANET

    39,85 

    SKŁADNIKIdaktyle suszone* (79 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny syrop z daktyli polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, naleśników, a także do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna – 1676 kJ / 399 kcalTłuszcz – 0,1 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 gWęglowodany – 98 g,w tym cukry –…

  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA

    18,27 

    SKŁADNIKI surowy cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 96 g w tym cukry: 96 g Białko: 0 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • ERYTRYTOL 1 kg – BATOM

    23,20 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw…

  • CUKIER TRZCINOWY W KOSTKACH FAIR TRADE BIO 500 g – OXFAM

    13,26 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 Wartość energetyczna: 1650 kJ / 390 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,9 g w tym cukry: 99,9 g Białko: 0 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • SYROP KLONOWY C BIO 950 ml – HORIZON

    92,34 

    SKŁADNIKI ekologiczny zagęszczony sok z klonu 100%, klasa C OPISIdealnie nadaje się jako polewa do deserów, ciast, naleśników. W zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu. Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ…

  • ERYTRYTOL 500 g – BATOM

    13,28 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5…

  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM

    32,17 

    SKŁADNIKI nierafinowany cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)

    13,06 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 500 g – SANTINI (FINLANDIA)

    23,74 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)

    46,49 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) – BIO PLANET

    12,64 

    SKŁADNIKIsyrop z agawy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1326…

  • SYROP KLONOWY C BIO 250 ml – TERRASANA

    34,41 

    SKŁADNIK100 % syrop klonowy* klasa C (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISW zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu.Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor) WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • SYROP KLONOWY A BIO 250 ml – TERRASANA

    34,75 

    SKŁADNIKI100 % syrop klonowy* klasa A (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISW zależności od temperatury odparowania uzyskuje się różne rodzaje syropu.Różnią się kolorem i smakiem, jakość pozostaje bez zmian. Typ A – delikatny klonowy smak (złoto bursztynowy kolor) Typ B – wyraźny klonowy smak (bursztynowy kolor) Typ C – intensywny klonowy smak (ciemno bursztynowy kolor) WARTOŚĆ ODŻYWCZA…