Wyświetlanie 1–30 z 42 wyników

  • ERYTRYTOL FRANCUSKI BEZGLUTENOWY 500 g (TOREBKA) – SANTINI

    26,08 

    SKŁADNIKI100 % erytrytol (substancja słodząca) OPISErytrytol to naturalna substancja słodząca, stosowana jako alternatywa dla tradycyjnego cukru. Należy do alkoholi cukrowych – polioli. Erytrytol ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzyje się wysoką słodkością (60 – 80 % sacharozy). Erytrytol ma zerowy indeks glikemiczny oraz bardzo niski indeks insulinowy II = 2. Erytrytol wygląda i smakuje jak cukier,…

  • ERYTRYTOL PUDER BEZGLUTENOWY 350 g – SANTINI

    18,82 

    SKŁADNIKIerytrytol mielony (substancja słodząca) OPISErytrytol puder to zmielony oryginalny erytrytol pozyskiwany z bezglutenowych roślin zbożowych. Ma zerową wartość kaloryczną. Charakteryzuje się wysoką słodkością (60-80 %) sacharozy. Ma zerowy Indeks Glikemiczny oraz bardzo niski Indeks Insulinowy II= 2.Ze względu na poziom słodkości należy użyć nieco więcej erytrytolu niż zwykłego cukru.Wypróbuj erytrytol puder w zdrowych deserach, koktajlach…

  • ERYTRYTOL BIO 500 g – BATOM

    26,90 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • KSYLITOL 250 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    12,57 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 500 g (TOREBKA) – SANTINI (FINLANDIA)

    23,42 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 5 kg – HORECA

    51,52 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • STEWIA LIŚCIE CIĘTE SUSZONE BIO 80 g – BATOM

    14,00 

    SKŁADNIKI Liście stewii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zbierane. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcję suszu (1- 2g/l) zalać gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Susz można również dodawać bezpośrednio do zaparzanych ziół lub herbaty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • STEWIA LIŚCIE SUSZONE BIO 20 g – BATOM

    5,98 

    SKŁADNIKI Liście stewii* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Najwyższej jakości liście stewii (Stevia rebaudiana Bertoni), ręcznie zbierane. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zalać kilka liści gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Można również zaparzyć liście stewii razem z herbatą, ziołami. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER WANILIOWY BIO 8 g – AMYLON

    1,36 

    SKŁADNIKICukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %) (certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ / 398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • CUKIER WANILIOWY BIO 100 g – AMYLON

    11,96 

    SKŁADNIKICukier trzcinowy*, wanilia mielona* (1,5 %) (certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1692 kJ / 398 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 99 g w tym cukry: 98 g Białko: <0,5 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.

  • CUKIER RÓŻANY BIO 150 g – DARY NATURY

    9,29 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* 85%, płatki róży* 15% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCukier różany jest przysmakiem sezonowym, który warto mieć w domu. Świetnie nadaje się do deserów i wypieków. Ma też wspaniały zapach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1615 kJ / 280 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 95 g w…

  • CUKIER Z AGAWY BIO 250 g – VIANDS

    10,26 

    SKŁADNIKIodwodniony sok z agawy*, maltodekstryna (6 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ma neutralny słodki smak i jest około 30% słodszy od zwyklego cukru (sacharozy). Zawiera głownie fruktozę i ma niski indeks glikemiczny. Zawiera równiez inulinę. Produkt higroskopijny, łatwo ulega zbryleniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1700 kJ / 400 kcal Tłuszcz: 0 g w…

  • CUKIER Z WANILIĄ BOURBON BIO 15 g – BIO PLANET

    1,56 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %) *(certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny cukier z dodatkiem wanilii Bourbon polecamy do ciast, ciasteczek i deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1696 kJ / 399 kcal Tłuszcz – 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g Węglowodany – 99 g w tym cukry – 99…

  • KSYLITOL BIO 500 g – BIO PLANET

    32,66 

    SKŁADNIKIksylitol* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny ksylitol jest doskonałym zamiennikiem dla cukru. Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, smoothie, deserów i lodów. 1 łyżeczka ksylitolu odpowiada około 1 łyżeczce cukru białego. UWAGA: Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom poniżej 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom (psom). WARTOŚĆ ODŻYWCZA…

  • CUKIER TRZCINOWY PANELA BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – ALTERNATIVA

    18,27 

    SKŁADNIKI surowy cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1680 kJ / 401 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy nasycone: 0 g Węglowodany: 96 g w tym cukry: 96 g Białko: 0 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • ERYTRYTOL 1 kg – BATOM

    23,20 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75% jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw…

  • CUKIER TRZCINOWY W KOSTKACH FAIR TRADE BIO 500 g – OXFAM

    13,26 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 Wartość energetyczna: 1650 kJ / 390 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 99,9 g w tym cukry: 99,9 g Białko: 0 g Sól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • ERYTRYTOL 500 g – BATOM

    13,28 

    SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5…

  • CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg – OXFAM

    32,17 

    SKŁADNIKI nierafinowany cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • KSYLITOL 250 g – SANTINI (FINLANDIA)

    13,06 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 500 g – SANTINI (FINLANDIA)

    23,74 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL 1 kg – SANTINI (FINLANDIA)

    46,49 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • CUKIER WANILIOWY BIO 20 g – AMYLON

    2,72 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon* (min. 1,5 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ / 398 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99 gw tym cukry: 98 gBiałko: 0 gSól: 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • INULINA BIO 250 g – BIO PLANET

    19,26 

    SKŁADNIKIinulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISInulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów MLECZNYCH, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt…

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g – BIO PLANET

    7,29 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 97 gBiałko – 0 gSól – 0…

  • CUKIER TRZCINOWY JASNY BIO 500 g – BIO RAJ

    5,83 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy jasny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gwartość energetyczna – 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz – 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 gWęglowodany – 100 gw tym cukry – 100…

  • KSYLITOL W SASZETKACH (40 x 5 g) 200 g – SANTINI

    15,10 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • KSYLITOL PUDER 350 g – SANTINI

    19,48 

    SKŁADNIKI100 % ksylitol (substancja słodząca) OPISKsylitol, nazywany „cukrem brzozowym” to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Ksylitol jest substancją pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru. Indeks glikemiczny ksylitolu jest bliski 8, co oznacza, że jest przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, a wartość energetyczna to jedynie 240 kcal na 100…

  • CUKIER CYTRYNOWY BIO 20 g – AMYLON

    1,21 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* (2,5 %), aromat cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 98,2 g w tym cukry: 96,2 g Białko: 0,2 g Sól: 0,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać gluten, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)…

  • CUKIER WANILIOWY BEZGLUTENOWY BIO (4 x 8 g) 32 g – BIOVEGAN

    12,15 

    SKŁADNIKIcukier trzcinowy*, wanilia Bourbon*(6,25%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNie zawiera środków aromatyzujących. Idealny dodatek do deserów, ciast, kremów oraz drinków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1669 kJ / 393 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 97 g w tym cukry: 97 g Błonnik: 1,8 g Białko: <…