Wyświetlanie wszystkich wyników: 17

  • ALGI NORI PRAŻONE DO SUSHI BIO 15 g – PORTO MUINOS

    10,94 

    SKŁADNIK ekologiczne algi morskie Porphyra yezoensis OPIS Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1219 kJ / 292 kcal Tłuszcz: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2…

  • ŻEŃ-SZEŃ KORZEŃ BIO 20 g – DARY NATURY

    17,32 

    SKŁADNIKIkorzeń żeń-szenia właściwego* (Panax ginseng) 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNazwa Panax pochodzi z greki i oznacza „wszystko leczący” – co najlepiej oddaje cechy i właściwości tej rośliny. Inne używane nazwy to: „wszechlek”, „boskie ziele”, „cud świata”, „korzeń życia”, „sól ziemi”, „eliksir życia”. Dawniej w Chinach był on dostępny tylko dla cesarza i jego świty….

  • SUSZ WARZYWNY BIO 190 g – DARY NATURY

    9,76 

    SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula*, pasternak*, (w różnych proporcjach)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMieszanka ekologicznych warzyw to świetna baza do różnego rodzaju zup/kremów, gulaszu oraz sosów. Dzięki starannie dobranym i odpowiednio przygotowanym składnikom, kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych potraw. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu

  • CZARNY CZOSNEK BEZGLUTENOWY BIO (1 szt.) – PRZETWORY Z NATURY

    6,08 

    SKŁADNIKI czosnek* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świeży, ekologiczny czosnek, przechowywany w kontrolowanej temperaturze i wilgotności przez około 30 dni, w kórym zachodzi reakcje brązowienia nieenzymatycznego – reakcje Maillarda. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 796 kJ / 188 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g – PORTO MUINOS

    25,83 

    SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – SAŁATKOWY MIX BIO 25 g – PORTO MUINOS

    9,22 

    SKŁADNIKI algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 25 g – PORTO MUINOS

    8,28 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony zwodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.Można je dodać je do sałatek i doprawić do smaku.Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – NORI PŁATKI BIO 25 g – PORTO MUINOS

    9,63 

    SKŁADNIKIalgi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy,…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 25 g – PORTO MUINOS

    8,28 

    SKŁADNIKIalgimorskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany składnikekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓBPRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna: 745 kJ/ 179 kcal;Tłuszcz: <0,5 g;…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – DULSE BIO 25 g – PORTO MUINOS

    10,94 

    SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 150 g – BIO PLANET

    6,84 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone pomidory (93 %), sól morska (7 %). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1189 kJ / 282 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 gWęglowodany –…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – KOMBU BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

    14,13 

    SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca) OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na…

  • ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g – PORTO MUINOS

    32,40 

    SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.Można dodać jedo sałatek i doprawić do smaku.Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup,krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu….

  • SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    16,20 

    SKŁADNIKIshiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją….

  • OGRÓD WARZYWNY BIO 230 g – DARY NATURY

    10,58 

    SKŁADNIKImarchew*, pasternak*, pietruszka korzeń*, kapusta*, por*, SELER*, cebula*, czosnek*, lubczyk*, pietruszka natka*, czosnek niedźwiedzi*, papryka*, (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISKompozycja ekologicznych warzyw to świetny dodatek i baza do zup/kremów, sosów, farszów, bigosu. Uniwersalna mieszanka dzięki starannie dobranym składnikom podkreśli smak i aromat przygotowywanych potraw. Polecane weganom i wegetarianom. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym…

  • POMIDORY SUSZONE SOLONE BIO 400 g – BIO PLANET

    15,66 

    SKŁADNIKIsuszone pomidory* (93 %), sól morska (7 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne pomidory suszone doskonale sprawdzają się jako dodatek do zapiekanek warzywnych i zup. Polecamy również w postaci rozdrobnionej jako przyprawę np. do risotto. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1312 kJ / 311 kcalTłuszcz – 3,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4…

  • MUN (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

    17,73 

    SKŁADNIKImun (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGrzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20…