Wyświetlanie 1–30 z 49 wyników
-

8,01 zł
SKŁADNIKIekologiczna SOJA edamame, woda, sól morska OPIS Ziarna SOI Edamame zawierają dużo białka i są źródłem błonnika pokarmowego. Warzywo to jest bardzo popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie w Japonii, Chinach, jak również na Hawajach.Podczas gotowania ziarna zmieniają kolor od jasnozielonego do beżowego.Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po odsączeniuWartość energetyczna: 416 kJ/100 kcal Tłuszcz:…
-

4,95 zł
SKŁADNIKIwoda, ciecierzyca* (27 %), sól (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. Produkt do bezpośredniego spożycia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 386 kJ/92 kcalTłuszcz: 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 12 gw tym cukry: 3,0 gBłonnik: 4,6 gBiałko: 5,9 gSól: 1,1 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘ, ORZECHY, SELER, nasiona SEZAMu, GORCZYCĘ. ZALECANE…
-

4,86 zł
SKŁADNIKIFasola drobna biała*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Fasolka gotowa do spożycia. Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 436 kJ / 104 Kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,5 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 6,9…
-

4,86 zł
SKŁADNIKISoczewica brązowa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 405 kJ / 96 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13,1 g w tym cukry: 0,2 g Błonnik: 4,6 g Białko: 7,7 g Sól: 0,75 g OPIS: Idealna do sałatek i potraw z makaronu. ZALECANE…
-

15,79 zł
SKŁADNIKIwoda, tofu* 44 % (ziarna SOI*, podpuszczka: siarczan wapnia), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed użyciem odsączyć z wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 281 kJ/67 kcal Tłuszcz: 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 0,9 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 1,0 g Białko: 6,9 g Sól:…
-

15,01 zł
SKŁADNIKI ziarna SOI* 80 %, woda, kultury grzyba Rhizopus (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 800 kJ / 191 kcal Tłuszcz: 8,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 11 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 5,6 g Białko: 17 g Sól: 0,02 g Magnez: 62 mg (17%) dzienna…
-

6,62 zł
SKŁADNIKIwoda, czerwona fasola kidney* (15 %), ciecierzyca* (15 %), biała fasola drobna* (15 %), fasola MASŁOwa* (15 %), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po odsączeniu) Wartość energetyczna: 515 kJ/123 kcal; Tłuszcz: 2,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g; w tym cukry: 0,3…
-

5,40 zł
SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 2,9…
-

5,94 zł
SKŁADNIKI fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w…
-

5,18 zł
SKŁADNIKIfasolka adzuki* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt nadaje się do bezpośredniego spożycia. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93 g ZALECANE…
-

13,68 zł
SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….
-

9,00 zł
SKŁADNIKIfasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach „fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę…
-

7,74 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica zielona 100 %. OPISEkologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji…
-

8,19 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka biała 100 %. OPISEkologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy…
-

6,75 zł
SKŁADNIKISOJA* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin…
-

8,10 zł
SKŁADNIKIsoczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na…
-

8,10 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka mung 100 %. OPISEkologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…
-

7,92 zł
SKŁADNIKIfasolka kidney* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do…
-

10,44 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka adzuki 100 %. OPISEkologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko – orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 minut. Fasolę solimy dopiero pod koniec…
-

6,57 zł
SKŁADNIKIciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania….
-

8,60 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica brązowa 100 %. OPISEkologiczna soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania. WARTOŚĆ…
-

8,37 zł
SKŁADNIKIekologiczna fasolka pinto 100 %. OPISEkologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości…
-

7,02 zł
SKŁADNIKISOJA czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin…
-

9,00 zł
SKŁADNIKIekologiczna soczewica żółta 100 %. OPISEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio wypłukaną…
-

4,90 zł
SKŁADNIKIfasola czarna* (60 %), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Gotowa do spożycia fasolka. Idealna do dań meksykańskich. Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 365 kJ / 87 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 12,4 g w tym cukry: 1,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,93…
-

5,36 zł
SKŁADNIKIfasola MASŁOwa*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 399 kJ / 95 kcal; Tłuszcz: 0,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g; w tym cukry: 0,7 g Błonnik: 6,1 g Białko: 6,3 g; Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym…
-

4,86 zł
SKŁADNIKIczerwona fasola, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt sterylizowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 425 kJ / 101 kcal Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 13,6 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 6,2 g Białko: 7,2 g; Sól: 0,6 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i…
-

4,86 zł
SKŁADNIKIciecierzyca*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 515 kJ / 123 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 15,8 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 4,8 g Białko: 6,6 g Sól: 0,63 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-

18,47 zł
SKŁADNIKIekologiczna SOJA ekstrudowana 100 %. OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem…
-

8,46 zł
SKŁADNIKISOJA ekstrudowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGranulat zalać wrzątkiem i parzyć…