Wyświetlanie 1–30 z 37 wyników

  • SUBSTYTUT BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 40 g – BIOVEGAN

    6,85 

    SKŁADNIKIbiałko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego. Opakowanie 40 g odpowiada 8…

  • ŁYŻKA SMAKU CZARNA PORZECZKA (LIOFILIZOWANA SPROSZKOWANA CZARNA PORZECZKA) BIO 40 g – HELPA

    13,46 

    SKŁADNIKIliofilizowana czarna porzeczka sproszkowana* (100 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Idealna do kaszki, do jogurtu, do deserów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1278 kJ/309 kcalTłuszcz – 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 gWęglowodany – 42 gw tym cukry – 42 gBiałko – 7,8 gSól – 0,03…

  • PASTA WANILIOWA BIO 50 g – ROYAL BRAND

    30,37 

    SKŁADNIKIcukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1037…

  • ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD

    4,37 

    SKŁADNIKIżelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOpakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy. SPOSÓB UŻYCIA1. Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć. 2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj,…

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO (3 x 17 g) 51 g – BIOVEGAN

    3,81 

    SKŁADNIKIskrobia z tapioki*, substancja spulchniająca: węglan sodu; regulator kwasowości: winiany potasu (22,8%), sproszkowany sok z cytryny*, substancja zagęszczająca: guma guar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wykonane z opakowania biodegradowalnego, które rozkłada się w ciagu 6-9 miesięcy do dwutlenku węgla, wody i biomasy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 966 kJ / 226 kcal; Tłuszcz: <0,5…

  • POSYPKA DEKORACYJNA CZEKOLADOWE SERCA BEZGLUTENOWA BIO 35 g – BIOVEGAN

    10,07 

    SKŁADNIKI 70 % kuwertura czekoladowa* [tłuszcz kakaowy*, cukier trzcinowy*, syrop ryżowy*, miazga kakaowa*, ekstrakt waniliowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)], mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka kukurydziana*, cukier trzcinowy*, sól morska, substancja glazurująca: guma arabska*, dekstroza* (*składniki ekologiczne). OPIS Chrupiący herbatnik oblany kuwerturą czekoladową. Masa kakaowa min: 42%. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2061 kJ/492 kcal Tłuszcz:…

  • POSYPKA DEKORACYJNA CZERWONE SERCA BEZGLUTENOWA BIO 35 g – BIOVEGAN

    10,07 

    SKŁADNIKI cukier trzcinowy*, 13 % herbatniki* (mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka kukurydziana*, surowy cukier trzcinowy*, sól morska), tłuszcz kakaowy*, substancja zagęszczająca: guma arabska*, koncentrat z (jabłek*, rzodkiewki*, czarnej porzeczki*), substancja glazurująca: wosk carnauba* (*składniki ekologiczne). OPISChrupiące herbatniki w polewie owocowej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1721 kJ/407 kcal Tłuszcz: 6,8 g w tym kwasy…

  • SUBSTYTUT JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 20 g – BIOVEGAN

    5,08 

    SKŁADNIKIsubstancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, mąka kukurydziana*, białko lnu*, białko słonecznika* (*składniki ekologiczne). OPIS Opakowanie odpowiada 4 jajom. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1349 kJ/324 kcal; Tłuszcz: 8,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g; Węglowodany: 14 g; w tym cukry: 6,6 g; Błonnik: 37 g; Białko: 30 g; Sól: 0,04 g SPOSÓB…

  • KREM KOKOSOWY DO UBIJANIA BIO 400 ml (PUSZKA) – AMAIZIN

    8,55 

    SKŁADNIKIkokos* (85 %), woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 1221 kJ / 292 kcal Tłuszcz: 30 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25 g Węglowodany: 4 g w tym cukry: 2,2 g Błonnik: 0 g Białko: 1,4 g Sól: < 0,1 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłożyć do lodówki (temperatura 5 stopni Celsjusza)…

  • AGAR BIO 20 g – BATOM

    8,68 

    SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISAgar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu….

  • EKSTRAKT WANILIOWY BIO 50 ml – ROYAL BRAND

    33,53 

    SKŁADNIKIwoda, cukier trzcinowy*, ekstrat waniliowy* (alkohol* 50 %), cukier inwertowany* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNaturalny aromat waniliowy. Idealny do napojów, deserów, wypieków. Świetnie nadaje się jako dodatek do truskawek ze śmietaną. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej

  • PROSZEK DO PIECZENIA BIO 15 g – DARY NATURY

    1,44 

    SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winian monopotasowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

  • PROSZEK DO PIECZENIA Z PRZYPRAWĄ DO PIERNIKA BEZGLUTENOWY BIO 18 g – AMYLON

    2,16 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu), przyprawy: anyż*, goździki*, kardamon*, kolendra*, cynamon Cassia* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISProdukt bezglutenowy. Jedno opakowanie wystarcza na 0,5 kg mąki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1048 kJ / 247 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 55 g w tym cukry: 6,2…

  • PASTA KOKOSOWA BIO 200 g – AMAIZIN

    9,27 

    SKŁADNIKIkokos* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPasta kokosowa AMAIZIN to delikatny koncentrat powstały z odsączonego, czystego miąższu z kokosa. Może być użyta, aby wbogacić smak Twoich ulubionych dań kuchni Azjatyckiej i innych. Idealna do deserów, ciast czy jako napój kokosowy (50 g pasty wymieszać ze 100 ml ciepłej wody). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 2866…

  • GUMA GUAR BIO 600 g – BIO PLANET

    25,46 

    SKŁADNIKIekologiczna guma guar 100 %. OPISEkologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych – Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek…

  • PASTA WANILIOWA BIO 100 g – ROYAL BRAND

    37,09 

    SKŁADNIKIcukier inwertowany*, ekstrakt waniliowy* 18 %, woda, wanilia mielona* 2 %, błonnik roślinny: inulina*, substancje zagęszczające: guma guar*, guma ksantanowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Pasta waniliowa idealna do wypieków, deserów, sosów i lodów. Ma kremowy, słodki oraz aksamitny smak. Kiedy otworzysz słoiczek poczujesz intensywny aromat, którego nie zapomnisz. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1037…

  • KWASEK CYTRYNOWY 10 g – VITAVEGAN

    2,32 

    SKŁADNIKIkwas cytrynowy (E 330) OPISOdpowiedni do stosowania do żywności oraz w gospodarstwie domowym. Opakowanie odpowiada ok. 160 ml (ok. 14 łyżek stołowych) świeżego soku z cytryny.Zastosowanie: jako regulator kwasowości, zapobiega ciemnieniu świeżo obranych owoców i warzyw, nadaje kwaśny smak sałatkom, pastom owocowym, dressingom. Do usuwania osadu z kamienia, jako środek do zmiękczania wody, płyn do…

  • AGAR BIO 100 g – BIO PLANET

    28,23 

    SKŁADNIKIekologiczny agar 100 %. OPISEkologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

  • AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 g – AMYLON

    4,60 

    SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0,4 g Białko: 0 g Sól: 1,25 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 10 g agaru rozpuścić w…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BIO 100 g – BIO PLANET

    14,39 

    SKŁADNIKIdrożdże*, mąka PSZENNA*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków. WARTOŚĆ…

  • SODA OCZYSZCZONA 100 g – BATOM

    3,87 

    SKŁADNIKIwodorowęglan sodu 99,7 %, węglan sodu OPISSoda oczyszczona jest doskonałym zamiennikiem większości chemicznych środków czystości. Można jej używać do sprzątania praktycznie wszystkich powierzchni w domu. W kuchni zastępuje proszek do pieczenia, drożdże, zmiękcza mięso ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

  • PROSZEK DO PIECZENIA BEZGLUTENOWY BIO 12 g – AMYLON

    1,11 

    SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ / 166 kcal Tłuszcz: 0,00 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,00 g Weglowodany: 41,0 g w tym cukry: 0,00 g Białko: 0,00 g Sól: 15,40 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • POSYPKA CUKROWA KOLOROWA PEREŁKI BEZGLUTENOWA BIO 35 g – BIOVEGAN

    10,07 

    SKŁADNIKIcukier*, mąka kukurydziana*, syrop glukozowy*, żywność barwiąca* (koncentrat z jabłka*, marchwi*, rzodkwi*, spiruliny*), olej roślinny (olej kokosowy*), regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonała dekoracja deserów, ciasteczek, ciast oraz lodów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1631 kJ/384 kcal Tłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g Węglowodany: 96 g w tym…

  • SODA OCZYSZCZONA 20 g – VITAVEGAN

    3,76 

    SKŁADNIKI wodorowęglan sodu (soda oczyszczona) OPISIdealna do pieczenia i gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal; Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0 g; w tym cukry: 0 g; Błonnik: 0 g; Białko: 0 g; Sól: 68,5 g INFORMACJA ALERGENNAmoże zawierać SEZAM, GORCZYCĘ, SOJĘ….

  • BARWNIKI SPOŻYWCZE BEZGLUTENOWE BIO (6 x 8 g) 48 g – BIOVEGAN

    26,40 

    SKŁADNIKIinulina*, skrobia kukurydziana*, koncentrat w proszku* (burak czerwony*, kurkuma*, spirulina*) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDoskonałe do barwienia kremów, lodów, deserów, polew do ciast, lukru, napojów, marcepanu itd. w sposób całkowicie ekologiczny. Kolory: niebieski, zielony, czerwony, fioletowy, żółty, pomarańczowy w jednym pudełku. Barwniki spożywcze mogą podlegać naturalnym zmianom kolorystycznym w zależności do zbiorów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 saszetkę wybranego…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE BIO 300 g – BIO PLANET

    52,03 

    SKŁADNIKI ekstrakt drożdżowy*, mąka ryżowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do…

  • PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE BEZGLUTENOWE BIO 100 g – BIO PLANET

    18,71 

    SKŁADNIKI Ekstrakt drożdżowy*, mąka ryżowa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone…

  • MASA MAKOWA Z BAKALIAMI BIO 850 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)

    16,70 

    SKŁADNIKI woda, mak* 23 %, cukier*, bakalie* 12 % [rodzynki* 42 %, skórka z pomarańczy* 32 % (skórka z pomarańczy* 80 %, syrop kukurydziany*, sól), skórka z cytryny* 26 % (skórka z cytryny* 80 %, syrop glukozowy*)], miód*, płatki OWSIANE*, naturalny aromat migdałowy. (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 962…

  • KAJMAK MASA KRÓWKOWA BIO 460 g (PUSZKA) – CROC-CRAC (BIOVERI)

    4,98 

    SKŁADNIKI cukier* 44 %, woda, MLEKO pełne w proszku* (* certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1213 kJ / 287 kcal Tłuszcz: 5,9 g w tym kwasy nasycone: 4,2 g Węglowodany: 52 g w tym cukry: 52 g Błonnik: > 0,5 g Białko: 6,0 g Sól: 0,15 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt…

  • DROPSY CZEKOLADOWE BIO 125 g – BATOM

    11,62 

    SKŁADNIKI miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI*) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Masa kakaowa minimum 50 %. Dropsy z czekolady deserowej doskonałe do wypieków: ciast, muffinek, ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2183 kJ / 526 kcal Tłuszcz: 32 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g Węglowodany: 48 g…