Wyświetlanie wszystkich wyników: 19
-
8,10 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY samopszy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1361 kJ / 325 kcal; Tłuszcz: 3 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g; Węglowodany: 58 g; w tym cukry: 1,5 g; Błonnik: 9 g Białko: 15 g; Sól: 0,003 g INFORMACJA…
-
11,07 zł
SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna –…
-
13,54 zł
SKŁADNIKI100% mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka ORKISZowa ekologiczna powstała z mielonego na żarnach ziarna ORKISZu. Mąka ORKISZowa używana jest najczęściej do wypieku chleba, ciast, ciasteczek, a także do naleśników, placuszków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1516 kJ / 359 kcalTłuszcz: 2,23 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 71,23…
-
7,83 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA chlebowa* typ 720 pytlowa (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka o niskim stopniu przemiału, ze 100 % ziaren żyta dawnych odmian uprawianych w polskich gospodarstwach ekologicznych.Mielona w młynie wodnym, pradawnym sposobem, przesiewana przez pytel (sita), w ten sposób jest oczyszczona z części łuski ziarna. Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych. WARTOŚĆ…
-
9,00 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA* typ 550 (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMąka jasna składa się ze 100 % ziaren PSZENICY dawnych odmian uprawianych w certyfikowanych, polskich gospodarstwach ekologicznych. Mielona pradawnym sposobem w młynie wodnym.Zawiera wszystkie części ziarna – źródło błonnika i składników mineralnych oraz rozdrobnione pszenne zarodki. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1535 kJ/362 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym…
-
19,12 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ chlebowa* typ 1100 (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
-
6,44 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna…
-
7,06 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1389…
-
12,06 zł
SKŁADNIKI mąka PSZENNA z samopszy typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka PSZENNA z samopszy otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. Dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1470 kJ/351 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy…
-
13,14 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1050* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka ORKISZowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1478 kJ / 353 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy…
-
7,83 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA „chlebowa” otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1524 kJ / 360 kcalTłuszcz – 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe…
-
5,26 zł
SKŁADNIKI100% mąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1396 kJ / 330 kcal Tłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g Węglowodany: 68,0 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 8,0 g Białko: 7,0 g Sól: 0,025 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i zacienionym miejscu
-
9,63 zł
SKŁADNIKImąka ORKISZOWA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ORKISZowa typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY ORKISZ. Zawiera GLUTEN dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ORKISZowa razowa może być samodzielnie stosowana do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1616…
-
5,90 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka PSZENNA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna PSZENICY zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1394 kJ /…
-
7,11 zł
SKŁADNIKI Mąka z PSZENICY płaskurki* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mąka ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Warość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal; Tłuszcz: 2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g; Węglowodany: 61 g; w tym cukry: 1,6 g; Błonnik: 9,6 g Białko: 13 g; Sól:…
-
6,70 zł
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA typ 960* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczna mąka ŻYTNIA typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1395 kJ / 330 kcalTłuszcz –…
-
5,76 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ…
-
10,26 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ…
-
8,01 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA tortowa typ 480* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPISEkologiczna mąka PSZENNA otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypieków, szczególnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1419 kJ / 335 kcalTłuszcz –…