Wyświetlanie 1–30 z 31 wyników

  • MAKARON (SEMOLINOWY) FARMA BIO 250 g – ALCE NERO

    4,82 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w kształcie zwierzaków. Połączenie ciekawych kształtów to świetny sposób, by nakłonić dzieci do jedzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ / 351 kcal Tłuszcz – 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g Węglowodany – 73 g w tym cukry…

  • MAKARON (ORKISZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron orkiszowy bez dodatku jaj. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 11,7 g Sól: 0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut….

  • MAKARON (SEMOLINOWY RAZOWY) LASAGNE BIO 250 g – GRON BALANCE

    6,12 

    SKŁADNIKI pełnoziarnista PSZENICA durum* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do przyrządzenia z mięsem, serem lub szpinakiem. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1407 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 7,0 g Białko:…

  • MAKARON (SEMOLINOWY JAJECZNY) TAGLIATELLE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    7,02 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, JAJA* (20 %) (*cetyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodać makaron do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal Tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 67,5 g w tym cukry: 2,4 g Błonnik: 3,0 g Białko: 14,0…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) KOLANKA BIO 500 g – LA BIO IDEA

    8,60 

    SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75,0 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 2,6 g Białko: 10,5…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g – ALCE NERO

    6,57 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ / 351 kcal Tłuszcz – 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g Węglowodany – 72 g w tym cukry – 11…

  • MAKARON (ORKISZOWY) ŁAZANKI BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron orkiszowy Łazanki wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki ORKISZowej bez dodatku jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g Węglowodany: 73,04 g…

  • MAKARON (ORKISZOWY) ŚWIDERKI BIO 500 g – ALB-GOLD

    12,02 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w osolonej wodzie przez 9 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 74 g w tym cukry: 3,1 g Błonnik: 3,3 g Białko: 11 g Sól: < 0,01…

  • MAKARON (SEMOLINOWY Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO

    13,95 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY*(60 %), mąka z czerwonej soczewicy*(40 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1436 kJ / 342 kcal Tłuszcz – 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…

  • MAKARON UDON BIO 250 g – TERRASANA

    15,03 

    SKŁADNIKImąka PSZENNA pełnoziarnista*, sól morska (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny, makaron Udon wykonany w 100 % z PSZENICY. Pyszny japoński makaron spaghetti, świetnie pasuje do kuchni europejskiej. Idealny do zup (np. miso), sałatek, dań z woka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadzić wodę do wrzenia, dodać makaron i gotować przez 10-11 minut. Odcedź makaron udon w durszlaku i…

  • MAKARON (ORKISZOWY) NITKI LUKSUSOWE BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 gBłonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI…

  • MAKARON (ORKISZOWY) JEŻYKI BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) LASAGNE BIO 250 g – LA BIO IDEA

    6,39 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne SPOSÓB PRZYGOTOWANIANie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temp. 200 C przez 35…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    11,38 

    SKŁADNIKI mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI RAZOWY) SPAGHETTI BIO 500 g – ALCE NERO

    10,58 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcalTłuszcz – 1,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 gWęglowodany –…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    12,10 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) PENNE BIO 500 g – ALCE NERO

    7,56 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal…

  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY MICKEY BIO 300 g – DALLA COSTA

    5,67 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory*(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g; w tym cukry:…

  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY PRINCESS BIO 300 g – DALLA COSTA

    5,67 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g; w tym…

  • MAKARON (SEMOLINOWY TRÓJKOLOROWY) DISNEY AUTA BIO 300 g – DALLA COSTA

    5,67 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszony pomidory* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g;…

  • MAKARON (Z SAMOPSZY) JEŻYKI PEŁNOZIARNISTY BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKIświeżo zmielona mąka z PSZENICY samopszy* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyprodukowany ze świeżo zmielonej mąki pełnoziarnistej z samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1424 kJ/337 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 9,0 g Białko: 15 g Sól:…

  • MAKARON (Z SAMOPSZY) NITKI PEŁNOZIARNISTY BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKIświeżo zmielona mąka z PSZENICY samopszy* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyprodukowany ze świeżo zmielonej mąki pełnoziarnistej z samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1424 kJ/337 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 9,0 g Białko: 15 g Sól:…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) ORZO BIO 400 g – LA BIO IDEA

    9,00 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do…

  • MAKARON (ORKISZOWY JAJECZNY) NITKA BIO 250 g – ALB GOLD

    6,62 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckich SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 6 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1552 kJ / 366 kcalTłuszcz: 3,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,6 gBłonnik: 1,6…

  • MAKARON (ORKISZOWY) NOODLE BIO 250 g – ALB-GOLD

    7,70 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 5 minut lub zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem ok. 9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1538 kJ / 362 kcalTłuszcz: 2,1 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 gWęglowodany: 71 gW tym cukry: 0,5 gBłonnik: 4,0 gBiałko: 13 gSól: 0,03 g INFORMACJA ALERGENNAMoże…

  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI SAFARI BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    6,26 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

  • MAKARON (SEMOLINOWY) DLA DZIECI DINOZAURY BIO 300 g – ALB-GOLD (KID’S PASTA)

    5,94 

    SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,2 gBłonnik: 3,4 gBiałko: 12 gSól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

  • MAKARON (ORKISZOWY KOLOROWY) JEŻYKI BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g Węglowodany: 73,04 g w tym cukry: 1,99 gBłonnik: 3,85 gBiałko: 10,56 gSól: 0,015 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ŻYTO lub…

  • MAKARON (Z PŁASKURKI) PEŁNOZIARNISTY JEŻYKI BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJeżyki ekologiczny makaron pełnoziarnisty z płaskurki. Makaron jest wytwarzany z mąki z płaskurki. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany:…

  • MAKARON (ORKISZOWY TRÓJKOLOROWY) ŚLIMACZKI BIO 250 g – NIRO

    8,73 

    SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe…