Showing 1–30 of 31 results
-
4,82 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w kształcie zwierzaków. Połączenie ciekawych kształtów to świetny sposób, by nakłonić dzieci do jedzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ / 351 kcal Tłuszcz – 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g Węglowodany – 73 g w tym cukry…
-
8,73 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron orkiszowy bez dodatku jaj. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1484 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 71,7 g w tym cukry: 0,5 g Błonnik: 2,2 g Białko: 11,7 g Sól: 0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut….
-
6,12 zł
SKŁADNIKI pełnoziarnista PSZENICA durum* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do przyrządzenia z mięsem, serem lub szpinakiem. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1407 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 2,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 62 g w tym cukry: 1,6 g Błonnik: 7,0 g Białko:…
-
7,02 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, JAJA* (20 %) (*cetyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dodać makaron do wrzącej wody. Gotować przez 6 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcal Tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g Węglowodany: 67,5 g w tym cukry: 2,4 g Błonnik: 3,0 g Białko: 14,0…
-
8,60 zł
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować wodę z solą. Wsypać makaron i gotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 75,0 g w tym cukry: 3,3 g Błonnik: 2,6 g Białko: 10,5…
-
6,57 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1474 kJ / 351 kcal Tłuszcz – 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g Węglowodany – 72 g w tym cukry – 11…
-
8,73 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron orkiszowy Łazanki wytwarzany jest z ekologicznej białej mąki ORKISZowej bez dodatku jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g Węglowodany: 73,04 g…
-
12,02 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować w osolonej wodzie przez 9 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 74 g w tym cukry: 3,1 g Błonnik: 3,3 g Białko: 11 g Sól: < 0,01…
-
13,95 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY*(60 %), mąka z czerwonej soczewicy*(40 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1436 kJ / 342 kcal Tłuszcz – 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone –…
-
15,03 zł
SKŁADNIKImąka PSZENNA pełnoziarnista*, sól morska (* certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny, makaron Udon wykonany w 100 % z PSZENICY. Pyszny japoński makaron spaghetti, świetnie pasuje do kuchni europejskiej. Idealny do zup (np. miso), sałatek, dań z woka. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADoprowadzić wodę do wrzenia, dodać makaron i gotować przez 10-11 minut. Odcedź makaron udon w durszlaku i…
-
8,73 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 gBłonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI…
-
8,73 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1409 kJ / 332 kcal Tłuszcz: 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,56 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 5,99 g Błonnik: 3,85 g Białko: 14,4 g Sól: 0,015 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA…
-
6,39 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron w postaci dużych, prostokątnych płatów do przygotowania lasagne SPOSÓB PRZYGOTOWANIANie wymaga wstępnego gotowania. Na natłuszczonej blaszce ułożyć warstwę lasagne, zalać sosem beszamelowym lub pomidorowym i tak kolejno układać warstwy. Górna warstwa musi być całkowicie przykryta sosem i serem. Piec w piekarniku w temp. 200 C przez 35…
-
11,38 zł
SKŁADNIKI mąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY płaskurki z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna…
-
10,58 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISPolecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 15 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 11 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100gWartość energetyczna – 1539 kJ/342 kcalTłuszcz – 1,6 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 gWęglowodany –…
-
12,10 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1465 kJ / 344 kcal Tłuszcz – 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe…
-
7,56 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z PSZENICY durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente’: 10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 1478 kJ / 352 kcal…
-
5,67 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory*(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g; w tym cukry:…
-
5,67 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszone pomidory(*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g; w tym…
-
5,67 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum*, 1,5 % suszony szpinak*, 1,5 % suszony pomidory* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron przeznaczony głównie dla najmłodszych konsumentów (od 3 roku życia). SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7-9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1513 kJ / 357 kcal; Tłuszcz: 1,0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g; Węglowodany: 73,0 g;…
-
8,73 zł
SKŁADNIKIświeżo zmielona mąka z PSZENICY samopszy* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyprodukowany ze świeżo zmielonej mąki pełnoziarnistej z samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1424 kJ/337 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 9,0 g Białko: 15 g Sól:…
-
8,73 zł
SKŁADNIKIświeżo zmielona mąka z PSZENICY samopszy* (100 %), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISWyprodukowany ze świeżo zmielonej mąki pełnoziarnistej z samopszy ekologicznej. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1424 kJ/337 kcal Tłuszcz: 3,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 58 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 9,0 g Białko: 15 g Sól:…
-
9,00 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY durum*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISOrzo (znany również jako Risoni) to mały, wysuszony makaron kształtem przypominający ziarna ryżu. Według Włochów, ziarna wyglądają jak JĘCZMIEŃ. Z tego powodu produkt nazywa się Orzo, co oznacza JĘCZMIEŃ w języku włoskim. Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, ludzie używają tego makaronu przede wszystkim jako dodatku do…
-
6,62 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ typ 630*, JAJA* (10 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISMakaron idealny do zup. Nadaje się również do sałatek oraz dań azjatyckich SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 6 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1552 kJ / 366 kcalTłuszcz: 3,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,6 gBłonnik: 1,6…
-
7,70 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować ok. 5 minut lub zalać wrzątkiem i trzymać pod przykryciem ok. 9 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1538 kJ / 362 kcalTłuszcz: 2,1 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 gWęglowodany: 71 gW tym cukry: 0,5 gBłonnik: 4,0 gBiałko: 13 gSól: 0,03 g INFORMACJA ALERGENNAMoże…
-
6,26 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1520 kJ/360 kcalTłuszcz: 1,7 gW tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 1,0 gWęglowodany: 72 gW tym cukry: 3,6 gBłonnik: 3,3 gBiałko: 12 gSól: 0 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-
5,94 zł
SKŁADNIKIsemolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAgotować ok. 8-10 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1528 kJ / 360 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 gWęglowodany: 73 gw tym cukry: 0,2 gBłonnik: 3,4 gBiałko: 12 gSól: 0,02 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać JAJA. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
-
8,73 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* 97 %, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,27 g Węglowodany: 73,04 g w tym cukry: 1,99 gBłonnik: 3,85 gBiałko: 10,56 gSól: 0,015 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ŻYTO lub…
-
8,73 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY płaskurki* (100%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISJeżyki ekologiczny makaron pełnoziarnisty z płaskurki. Makaron jest wytwarzany z mąki z płaskurki. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1274 kJ / 304 kcal Tłuszcz: 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany:…
-
8,73 zł
SKŁADNIKImąka z PSZENICY ORKISZ* (97 %), woda, szpinak*, papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny makaron orkiszowy ślimaczki kolorowe wyprodukowany z białej mąki ORKISZowej z dodatkiem ekologicznych warzyw. Nie zawiera jaj i soli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 7 – 10 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1500 kJ / 357 kcal Tłuszcz: 1,29 g w tym kwasy tłuszczowe…