Wyświetlanie 1–30 z 75 wyników

  • PESTKI DYNI JASNE BIO 150 g – BIO PLANET

    7,06 

    SKŁADNIKIekologiczne pestki dyni 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2375 kJ / 574 kcalTłuszcz – 47 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11 gWęglowodany – 2,7 gw tym cukry – 1,3 gBłonnik – 8,5 g Białko – 30 gSól – 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • PESTKI DYNI JASNE BIO 350 g – BIO PLANET

    14,31 

    SKŁADNIKIekologiczne pestki dyni 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2375 kJ / 574 kcalTłuszcz – 47 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11 gWęglowodany – 2,7 gw tym cukry – 1,3 gBłonnik – 8,5 g Białko – 30 gSól – 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • PESTKI DYNI JASNE BIO 1 kg – BIO PLANET

    37,80 

    SKŁADNIKIekologiczne pestki dyni 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2375 kJ / 574 kcalTłuszcz – 47 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11 gWęglowodany – 2,7 gw tym cukry – 1,3 gBłonnik – 8,5 g Białko – 30 gSól – 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • ZIARNO KONOPI NIEŁUSKANE BIO 250 g – BATOM

    10,53 

    SKŁADNIKIziarno konopi niełuskane* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISZiarna konopi siewnych niełuskane można spożywać po zmieleniu (warto wcześniej uprażyć je na patelni) jako składnik sałatek, musli, koktajli lub dodatek do wypieków.Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1906 kJ/461 kcalTłuszcz: 31 gw tym kwasy nasycone: 3,6 gWęglowodany: 1,9 gw tym…

  • NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 15 g Z KIEŁKOWNICĄ – VITA LINE (27541CIN07S)

    13,02 

    SKŁADNIKIekologiczne nasiona lucerny SPOSÓB UŻYCIASkładanie kiełkownika: Złożyć pudełko w ten sposób, aby brązowa miseczka wegetacyjna, skierowana sitkiem ku dołowi, zablokowała się w przezroczystym pojemniku na wodę.Wypełnianie wodą: Przez wycięcie w miseczce wegetacyjnej wlać do pojemnika taką ilość wody, aby przenikała ona przez sito, tworząc na jego powierzchni delikatną warstewkę.Wysiew: Zawartość torebki z nasionkami równomiernie rozprowadzić…

  • NASIONA SŁONECZNIKA BIO NA KIEŁKI 30 g – VITA LINE (21944CGN0AS; 41142CGN0BS)

    2,38 

    OPISekologiczne nasiona słonecznika (Helianthus Annuus) SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni…

  • NASIONA RZODKIEWKI CHINA ROSE BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (41141CIN0CS,198005,VG9050)

    3,01 

    SKŁADNIKIekologiczna rzodkiewka China Rose (Raphanus Sativus) SPOSÓB UŻYCIAOpłukane nasiona wysypać do wyparzonego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • NASIONA RZODKWI DAIKON BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (VG9051,41140CIN07S, 82942CIN0DS)

    3,01 

    SKŁADNIKIekologiczne nasiona rzodkwi Daikonm(Raphanus Sativus) SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od…

  • NASIONA RUKOLI SIEWNEJ BIO NA KIEŁKI 15 g – VITA LINE (53232CIN0CS,20071CIN00,12550CIN07S,56605CIN0CS,62907CIN0DS)

    2,38 

    SKŁADNIKIekologiczne nasiona rukoli siewnej (Eruca Vesicaria) SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed uływem 7 dni…

  • NASIONA LUCERNY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (62905CIN0DS,41137CIN0CS, 21942CIN0BS)

    3,01 

    SKŁADNIKIekologiczne nasiona lucerny (Medicago Sativa) SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce.Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od…

  • NASIONA KOLENDRY BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (12647CIN0AS,21941CIN07S, 21941CIN07S, 82996CIN0DS)

    3,01 

    SKŁADNIKIekologiczne nasiona kolendry (Coriandrum Sativum) SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Natępnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed upływem 7 dni od…

  • NASIONA BROKUŁU RAAB BIO NA KIEŁKI 20 g – VITA LINE (198042,41136CIN0CS,VG9010)

    3,01 

    SKŁADNIKIekologiczne nasiona brokuła Raab (Brassica Oleracea ver. Italica) SPOSÓB UŻYCIANasiona zalać w wyparzonym słoiku na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę należy zlać, nasiona przepłukać, nakryć sloik gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe, nienasłonecznione miejsce. Przepłukiwać co najmniej 2 razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia. Gotowe kiełki należy spożyć przed…

  • LUCERNA (ALFALFA) NASIONA NA KIEŁKI BIO 200 g – BIO PLANET

    11,66 

    SKŁADNIKIekologiczne nasiona na kiełki lucerny alfalfa 100 %. OPISEkologiczne nasiona alfalfa (Medicago sativa) są wykorzystywane od 1500 lat w medycynie chińskiej i indyjskiej. Obecnie coraz popularniejsze staje się spożywanie ich kiełków. Lucerna poprawia metabolizm. Idealna jako dodatek do dań głównych, kanapek oraz sałatek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAOpłukane nasiona należy rozłożyć na kiełkownicy lub naczyniu wyłożonym gazą. Zalać…

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 4 kg – HORECA

    56,70 

    SKŁADNIKIsłonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonale sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do sałatek, deserów, zup, wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2458 kJ / 594 kcalTłuszcz – 49 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,7 gWęglowodany – 12 g,w tym cukry – 0,5 gBiałko – 23…

  • OWIES ZIARNO BEZŁUSKOWE BIO 400 g – NIRO

    6,84 

    SKŁADNIKIziarno owsa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1378 kJ / 328 kcal Tłuszcz: 7,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g Węglowodany: 55,7 g w tym cukry: 1,3 g Błonnik: 9,7 g Białko: 10,7 g Sól: 0,02 g UWAGIZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • NASIONA WIESIOŁKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    2,07 

    SKŁADNIKInasiona wiesiołka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIAW warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej…

  • NASIONA BURAKA BIO NA KIEŁKI 30 g – DARY NATURY

    5,22 

    SKŁADNIKIburak nasiona* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego SPOSÓB PRZYGOTOWANIAW warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób: Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza była cały czas mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej…

  • OSTROPEST PLAMISTY ZIARNO BIO 200 g – DARY NATURY

    6,39 

    SKŁADNIKIostropest plamisty ziarno*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISSuplement diety.Ostropest plamisty wspomaga pracę wątroby, trawienie i oczyszcza organizm. SPOSÓB UŻYCIA Nasiona ostropestu najlepiej zmielić, rozbić, zmiażdżyć. ZALECANE SPOŻYCIEPić 3 razy dziennie po 1 filiżance naparu, przygotowanego z 1 łyżeczki nasion ostopestu (4 g) na szklankę wody. Porcja dzienna (3 łyżeczki) zawierają 12 g nasion ostropestu.Można stosować jako…

  • MAK NIEBIESKI BIO 1 kg – BIO PLANET

    28,26 

    SKŁADNIKImak niebieski* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczny mak niebieski wyróżnia się wysoką jakością oraz specyficznym smakiem. Potrawy, do których jest dodawany uzyskują wyjątkowy aromat. Polecamy jako dodatek do ciast, deserów, tortów, makówek, lodów. Doskonale komponuje się również z bakaliami, owocami, a także stanowi podstawę bożonarodzeniowej kutii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:Wartość energetyczna – 2133 kJ…

  • POPCORN (ZIARNO KUKURYDZY) BIO 1 kg – BIO PLANET

    15,75 

    SKŁADNIKIekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %. OPISEkologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAw celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po…

  • SORGO (ZIARNO OBŁUSZCZONE) BIO 1 kg – BIO PLANET

    10,80 

    SKŁADNIKIekologiczne sorgo (ziarno obłuszczone) 100 %. OPISEkologiczne sorgo, zwane również afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypieków oraz do zagęszczania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAopłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć…

  • NASIONA RZODKIEWKI (SAXA 2) BIO 5 g – VITA LINE (218055) (PRODUKT SEZONOWY)

    2,57 

    SKŁADNIKI 100 % nasiona rzodkiewki* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Odmiana o czerwonych, kulistych zgubieniach o kruchym i łagodnym miąższu. Wysiew wprost do gruntu od lutego do maja w rzędy co 20 cm. Stosujemy przerywkę tak aby zachować rozstawę 2 cm x 20 cm. Zbiór od kwietnia do czerwca. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym…

  • NASIONA SAŁATY MASŁOWEJ (MAY QUEEN) BIO 0,5 g – VITA LINE (50600CIN0CP) (PRODUKT SEZONOWY)

    1,58 

    SKŁADNIKI 100 % nasiona sałaty masłowej* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Odmiana wczesna, tworząca duże, ścisłę, zielonożółte główki o jędrnych liściach. Wysiew pod osłony w lutym, marcu. Wysiew na rozsadniku w kwietniu. Na miejsce stałe rozsadę wysadzamy od marca do maja w rozstawie 30 cm x 20 cm. Zbiór od maja do czerwca. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać…

  • NASIONA BURAKA ĆWIKŁOWEGO (DETROIT 2) BIO 8 g – VITA LINE (208096) (PRODUKT SEZONOWY)

    3,50 

    SKŁADNIKI 100 % nasiona buraka ćwikłowego* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • NASIONA KOPRU BIO 5 g – VITA LINE (218235) (PRODUKT SEZONOWY)

    2,11 

    SKŁADNIKI 100 % nasiona kopru* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

  • NASIONA MARCHWI (NANTES 2) BIO 5 g – VITA LINE (204092, 218147, 355154,) (PRODUKT SEZONOWY)

    3,50 

    SKŁADNIKI 100 % nasiona marchwi* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Odmiana średniowczesna o soczystym miąższu z dużą zawartością cukrów i karotenu. Wysiew wprost do gruntu w kwietniu i maju, w rzędy co 30 cm. Stosujemy przerywkę tak aby zachować rozstawę 4 cm x 30 cm. Zbiór od sierpnia do października. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i…

  • NASIONA CUKINII (BLACK BEAUTY) BIO 2 g – VITA LINE (70451CIN0DP) (PRODUKT SEZONOWY)

    2,06 

    SKŁADNIKI 100 % nasiona cukinii* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Odmiana o ciemnozielonych owocach nadających się do zapiekania, duszenia, smażenia i faszerowania. Wysiew pod osłonami w kwietniu lub po 15 maja na rozsadniku. Na miejsce stałe rozsadę wysadzamy od 15 maja do połowy czerwca w rozstawie 100 cm x 60 cm. Zbiór od lipca do września….

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg – BIO PLANET

    16,74 

    SKŁADNIKIsłonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2458 kJ / 594 kcalTłuszcz – 49 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,7 gWęglowodany – 12 g,w tym…

  • PESTKI DYNI CIEMNOZIELONE BIO 1 kg – BIO PLANET

    45,00 

    SKŁADNIKIpestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2514 kJ / 607 kcalTłuszcz – 49 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone – 8,5 gWęglowodany – 8,2 gw…

  • SŁONECZNIK ŁUSKANY BEZGLUTENOWY BIO 350 g – BIO PLANET

    7,11 

    SKŁADNIKIsłonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne ziarno słonecznika doskonałe jako samodzielna przekąska oraz jako wzbogacający smakowo dodatek do wypieków, deserów, musli i sałatek. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna – 2458 kJ / 594 kcalTłuszcz – 49 g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,7 gWęglowodany – 12 g,w tym…